Bijna elk zwembad gebruikt beton. Bij Beton Eindhoven gebruiken we beton voor de vloeren en de fundering van het zwembad. Wij leggen je uit wat er bij het aanleggen van een zwembad komt kijken en hoe we dit stap voor stap aanpakken.
Beton voor een zwembad
Beton is een materiaal dat lijkt op kunststeen en wordt gebruikt als bouwmateriaal. Tegenwoordig bestaat beton uit cement en een of meer toeslagstoffen zoals; zand, grind of steenslag. Cement heeft de eigenschap om door toevoeging van water uit te harden.
Beton Eindhoven zorgt voor goede kwaliteit beton om een duurzaam zwembad te creëren. Wat is dan goed beton? Dat wil zeggen dat een mengsel waarin de verschillende soorten zand en grind in hun korrelgrootte elkaar in een passende hoeveelheid aanvult. Hierdoor hard het mengsel uit tot een steenachtig en duurzaam materiaal. Na dit proces is uitgehard beton, in tegenstelling tot gips, niet meer oplosbaar in water. Daardoor is het ontzettend geschikt voor het bouwen van een zwembad. Beton is erg sterk en gaat langer mee dan andere materialen. Een betonnen zwembad kan daardoor een leven lang mee.
Hoe gaan we te werk?
We beginnen altijd met het opstellen van een plan. Hierbij bespreken we samen met jou de wensen voor het zwembad en zullen wij gewenst advies geven. We zullen met je de ontwerpmogelijkheden doorlopen. Een zwembad kan je naar eigen smaak ontwerpen en daarom is het belangrijk om hier samen met jou voor te gaan zitten.
- We kijken onder andere naar de vorm van het zwembad. Je kunt denken aan; vierkant, rechthoekig, rond, ovaal, L-vormig, etc. Vrijwel elke vorm is mogelijk, dus als klant kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan en een uniek zwembad creëren.
- Daarnaast spreken we af hoe diep het zwembad moet worden. Je kunt kiezen voor gelijkvloers of voor een vloer die we geleidelijk steeds dieper af laten lopen. In principe kun je zelf bepalen wat de diepte van het zwembad moet zijn. Vaak houden we wel een diepte van minimaal 1,5 meter aan. Dit is een veilige diepte voor een zwembad. Een dieper zwembad is natuurlijk ook mogelijk.
- Een van de laatste punten waar we het in een gesprek over gaan hebben, is hoe de zwembadboord eruit moet komen te zien. Ga je voor onderloop, overloop of een infinity pool?
Wanneer we al je wensen hebben besproken, gaan we voor je aan de slag met de bouw. Dit begint met het afmeten en uitgraven van het gat waar het zwembad moet komen. Hierna plaatsen wij voorgebouwde wanden van steigerplanken en storten we het beton. Als je wilt voorkomen dat het beton te snel uithardt, kun je ervoor kiezen dat we ook de steigerplanker onder de vloer van het zwembad aanbrengen. Zo zorgen we voor extra stevigheid en een lange levensduur.
De duur van een zwembad storten kan erg snel gaan. Gemiddeld doen wij bij Beton Eindhoven er ongeveer 30 dagen over om een (buiten)zwembad te bouwen. Tegenwoordig is er ook geen bouwvergunning meer nodig voor het bouwen van een buitenzwembad in je tuin, dus we kunnen gelijk voor je aan de slag.
Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden en wil je graag weten een zwembad in je tuin gaat kosten? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.